dissabte, 26 de novembre del 2011

Ràdio St Pere i St Pau lliura els Premis Micro 2011

Com cada any, RÀDIO ST. PERE I ST. PAU, Emissora Municipal i amb la col·laboració de l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, fa el lliurament dels PREMIS MICRO 2011, aquest any, en la seva 24 ena. Edició, es reconeixen, no solament als col·laboradors de programes de ràdio, si no que han sigut guardonades, persones i entitats que han tingut un especial ressò dins de la vida socio-cultural a St. Pere i St. Pau i a la ciutat de Tarragona.

El lliurament dels premis es farà avui dissabte dia 26 de Desembre a les 21,30 hores amb una cerimònia-sopar que es celebrarà a l'hotel Husa Imperial Tàrraco. A l'acte hi seran presents autoritats, entitats, i membres del teixit social i cultural de diferents àmbits de la ciutat de Tarragona.

Aquest any, han estat guardonats, Joana Margalef i Oscar Ferrer, col·laboradors de ràdio, La Escola de Sant Pere i Sant Pau per els seus 40 anys, La Colla Castellers de St Pere i St Pau, per els seus 20 anys, Tarragona 2017, Club Gimnàstic de Tarragona 125 anys, Tarragona Ràdio 25 anys, Museum Cafè, 20 anys, el comerç del barri Ferreteria Niubó i una menció especial per el Sr. Francisco Morales, persona representativa en el moviment veïnal del barri.

dissabte, 19 de novembre del 2011

Punto Radio tanca l'emissora de Tarragona

Font: radiorelojcadenacatalana.blogspot.com
Aquesta setmana s'ha sabut que el grup Vocento, propietari de la cadena ABC Punto Radio, tancarà les emissores de Tarragona, Girona i Lleida el dia 30 de novembre. A partir d'aquesta data, totes les emissores de la cadena a Catalunya es mantindran connectades a l'emissora de Barcelona, que s'encarregarà de produir la programació en català a què obliga la llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha fet públic un comunicat de suport als treballadors d'aquestes emissores que es quedaran sense feina, i cridant l'atenció sobre l'empobriment que el tancament d'aquestes emissores suposa per a la comunicació de proximitat.


27 anys d'història

En el cas de l'emissora de Tarragona, el seu tancament acaba amb una història de 27 anys. L'emissora es va obrir l'any 1984 com a "Radio Reloj Tarragona - Cadena Catalana", propietat de la família Rato. L'any 1990 la Cadena Rato (de la qual formava part la Cadena Catalana) va ser venuda a l'ONCE, que va crear Onda Cero Radio. Un any després, i un cop Luis del Olmo va obtenir una emissora FM a Barcelona, va comprar a Onda Cero l'emissora de Tarragona, creant així el que anys després seria Onda Rambla. Durant aquests anys, l'emissora de Tarragona va tenir diversos noms: Onda Cero Tarragona, Onda Mediterráneo - Onda Cero, Onda Mediterráneo - Onda Rambla i, finalment, Onda Rambla Tarragona.

L'any 2004 Luis de Olmo va participar en la fundació d'una nova cadena estatal, amb el grup Vocento al capdavant: Punto Ràdio. Així, les emissores d'Onda Rambla (entre elles, lògicament, la de Tarragona) abandonaven la cadena Onda Cero i s'incorporavan a la nova cadena Punto Radio. Durant aquest període, es va tancar l'emissora de Tortosa, també provinent de l'època de Cadena Catalana (Radio Reloj Tortosa), convertint-se en un repetidor de l'emissora de Tarragona.

Ara fa dos anys, Luis del Olmo va acabar venent les emissores d'Onda Rambla a l'empresa Radio Publi, propietària de Punto Radio, del Grup Vocento. Així, des de l'any passat, 2010, les emissores de Catalunya van perdre definitivament la marca "Onda Rambla", tot i que mantenien la seva programació local, en el cas de Tarragona, amb la marca "Punto Radio Tarragona".

Com a últim pas en aquest camí, el passat mes d'octubre Vocento presentava, dos mesos després d'iniciar la temporada, una nova cadena, substituïnt Punto Radio. Aquesta nova cadena, "ABC Punto Radio" volia aprofitar les sinèrgies creades amb el diari del grup, l'ABC. La nova estratègia també ha suposat el tancament de diverses emissores de la cadena: Màlaga, Múrcia, Càdis, Astúries, Cantàbria.... Les emissores del País Basc no s'han incorporat a la nova cadena, mantenint-se com a Punto Radio, per la mala imatge que els hi podia donar anar de la mà del diari ABC.

Finalment, el que molts es temien s'ha acabat fent oficial. El tancament d'emissores de la cadena també arribava a Catalunya, amb una reducció de plantilla a l'emissora central, Barcelona, i el tancament de la resta de delegacions que encara restaven obertes, quedant tots els seus treballadors a l'atur.

Caldrà veure si realment aquests canvis permeten la viabilitat de la cadena de Vocento. Una cadena que des del seu començament, fa 7 anys, ha generat molts dubtes degut a la falta d'un projecte sòlid i d'un equip gestor solvent

Enllaços relacionats: