divendres, 23 de març del 2012

El Col·legi de Periodistes rebutja els acomiadaments del Diari de Tarragona

Ahir dijous PROMICSA, empresa editora del Diari de Tarragona, va anunciar l'acomiadament de set treballadors (5 periodistes i 2 persones de maquetació i suport tècnic). Per aquest motiu, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, han emés un comunicat que reproduïm a continuació:

L’empresa editora del Diari de Tarragona ha acomiadat set persones: cinc periodistes i dues persones de maquetació i suport tècnic. Entre els periodistes acomiadats hi ha alguns dels de més antiguitat a l’empresa. Els periodistes que ara han perdut el seu lloc de feina representen el 15% de la redacció, que passa de 34 a 29 professionals. Al setembre de 2010 ja van ser acomiadats del Diari altres set professionals, dels quals quatre eren periodistes i un fotoperiodista. 

L’empresa addueix pèrdues econòmiques per justificar els acomiadaments que s’han fet sense donar una oportunitat de negociació als representants dels treballadors. 

Davant d’aquests fets la junta de la Demarcació de Tarragona del Col•legi de Periodistes de Catalunya manifesta: 

• Els mitjans estan immersos en una doble crisi, de model i econòmica. En aquest context cal que les empreses busquin alternatives que no lesionin ni la qualitat del periodisme ni el servei social que desenvolupen.
• Acomiadar periodistes no millorarà els resultats econòmics de les empreses, per més que temporalment pugui representar un estalvi en la massa salarial. 
• La pèrdua de capital humà i d’experiència al prescindir dels professionals amb més experiència aprofundirà la crisi dels mitjans. Amb menys recursos el Diari de demà necessariament tindrà menys qualitat que el Diari d’ahir. 

Aquest cas posa novament de manifest la urgència de constituir una mesa sectorial 
de diàleg, integrada per les administracions, les associacions empresarials i les organitzacions professionals i sindicals del sector, per estudiar i proposar solucions a la greu situació que travessen els mitjans de comunicació públics i privats de Catalunya.

En defensa de la funció de servei públic del periodisme, el Col•legi vol expressar el seu rebuig a aquests acomiadaments i la solidaritat amb els companys afectats. Alhora fa una crida als periodistes a mobilitzar-se en tant la situació amenaça tant pels professionals com a la professió en el seu conjunt.  

Tarragona 23 de març de 2012