dimecres, 11 d’abril del 2012

El CAC dóna el vist-i-plau a l'acord entre Godó i Canal Català

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha fet públic l'acord pel qual s'autoritza el canvi de programació del canal número 4 del múltiplex de TDT del Grup Godó. Això comportarà la substitució de la programació musical de RAC 105 per una de generalista, amb els continguts de Canal Català.

L'any 2011 el CAC va rebre la sol·licitud de canvi de continguts del programa número 4 del múltiplex concedit a Emissions Digitals de Catalunya, SA (EDC), del grup Godó. Aquest canvi suposa passar d'una programació de temàtica musical i cultural (RAC 105) a una altra amb contingut "bàsicament i principalment polític, econòmic i social" (Canal Català).


Finalment, i després del corresponent anàlisi de l'Àrea Jurídica del CAC, aquest ha acordat donar el vist-i-plau al canvi programàtic del canal. Tot i això, aquesta autorització queda condicionada, d'una banda, a "no emetre programació de proximitat pròpia o inherent als prestadors de serveis de televisió local". D'una altra banda, s'obliga a EDC a complir amb un conjunt d'obligacions referents a la nova programació d'aquest canal.

La consellera del CAC Dolors Comas ha formulat un vot particular, contrari a l'autorització del canvi de programació. Aquest vot negatiu es basa en dues consideracions: d'una banda, la consellera Comas enten que la sol·licitut per part d'EDC del canvi programàtic forma part d'una estratègia especulativa, ja que EDC només produeix un dels quatre canals que formen el múltiplex, el que respon a interessos particulars i no generals. Per una altra banda, l'empresa que s'encarregarà de la nova programació del canal és titular (directa o indirectament) d'un nombre important de llicències de televisió local a Catalunya. Per tant, la senyora Comas enten que no es pot desvincular aquesta autorització del futur de les televisions locals de Canal Català.

Enllaços: