dissabte, 19 de maig del 2012

Tanca Canal Català Tarragona

La sagnia de mitjans de comunicació que tanquen les seves portes no s’atura i no se’n veu el final. I la darrera víctima és un mitjà de comunicació de la ciutat: Canal Català Tarragona. La xarxa de televisions locals -que ja havia tancat algunes delegacions durant els darrers mesos- va comunicar el dijous al matí als nou empleats que treballaven a Tarragona que a partir de dilluns la delegació tarragonina de Canal Català deixarà d’existir. Així, durant la propera setmana, aquelles persones que sintonitzin Canal Català a la seva televisió ja no veuran continguts locals específics del territori.

L’empresa, amparant-se en la nova reforma laboral, ha ofert als periodistes i tècnics vint dies per any treballat. A més, cal tenir en compte que els treballadors no han cobrat mig mes d’abril i la mensualitat corresponent al mes de maig. En els seus millors moments, la televisió -que va començar les seves emissions ara fa 16 anys sota el nom Tarraco Visió- va arribar a tenir 18 treballadors, és a dir, el doble dels actuals.

Ha estat el propietari de Canal Català, l’italià Nicola Pedrazzoli, qui ha vingut a Tarragona a comunicar la notícia als treballadors. Segons ha pogut saber Tarragona21.cat de fonts de la televisió tarragonina, Pedrazzoli culpa directament a CiU d’haver estat el culpable del tancament. “Des de que va començar l’any, totes les institucions públiques governades per Convergència i Unió, com per exemple la Diputació de Tarragona, han retirat el seu suport econòmic a Canal Català Tarragona. Pedrazzoli té molt clar que CiU volia tancar la televisió i que per això van decidir deixar de posar diners i els considera els únics culpables”, han explicat aquestes fonts.
També han afegit que Pedrazzoli ha estat taxatiu i ha assegurat als treballadors que no vendrà la televisió a la Xarxa Sanitària Santa Tecla, que des de fa temps ha mostrat el seu interès en fer-se amb el control de Canal Català Tarragona arribant a presentar una oferta. Pedrazzoli, però, no està per la labor tenint en compte les vinculacions polítiques de Santa Tecla amb CiU, que segons l’italià, ha estat el culpable del tancament del canal televisiu.

Tarragona21.cat lamenta aquesta notícia i se solidaritza amb els companys periodistes que han dut a terme una excel·lent feina durant aquests anys.

Font: Tarragona21.com