dilluns, 18 de juny del 2012

La Fundació Reddis digitalitzarà l'arxiu sonor de Ràdio Reus

La Fundació Reddis i Ràdio Reus han firmat un acord per tal de dur a terme el procés de recuperació, catalogació i digitalització del fons sonor d'aquesta emissora, que posteriorment passarà a ser exposat als reusencs i reusenques perquè puguin escoltar els sons de la seva història més recent.

Fundada l'any 1926, Ràdio Reus EAJ 11, va ser una de les primeres emissores d'Espanya que va començar a funcionar, molt abans que ho fessin d'altres situades a capitals de província i amb més població.
Actualment s'està treballant en el projecte.

Dins d'aquest projecte, divendres passat es va emetre una edició especial del programa "L'Hora L" on van participar els periodistes Josep Maria Martí, Enric Tricaz i Carles Esporrín, entre altres. Durant més de mitja hora es va fer un repàs de la història de l'emissora del Baix Camp i es van poden escoltar algunes gravacions històriques.

El programa també va servir per fer una crida a tots aquells que tinguin gravacions o testimonis emesos per l'emissora que els facin arribar a la Fundació per ser incloses en l'arxiu sonor de Ràdio Reus.


Enllaços relacionats:

dilluns, 11 de juny del 2012

Tarragona Ràdio emet un especial dels 25 anys de l'atemptat d'Empetrol

Tarragona Ràdio emet aquest dilluns 11 de juny a les 23 h. un programa especial que recorda els 25 anys de l'atemptat d'ETA a Empetrol.


Es tracta d'un documental de 60 minuts elaborat per LAB 977 i dirigit pel periodista Vicente Rubio que recupera les veus dels periodistes que van narrar la notícia que va atemorir els tarragonins. Hi participen Carles Francino, Xavier Abelló, Enric Pujol, Josep Sabaté, Jordi Prats i Javier Pons, i s'inclouen fragments de la programació especial que va emetre l'antiga Ràdio Tarragona amb la veu del radiofonista Xavier Pedrol.



Les dues explosions a les canonades d'Empetrol es van produir a quarts d'una de la matinada del 12 de juny de 1987 i van provocar el pànic de milers de persones que van sortir de casa seva fugint de les flames. Aquella nit, la ràdio va jugar un paper clau a l'hora d'informar a la població davant d'un incident d'aquestes dimensions.
Tarragona Ràdio emet aquest treball de Vicente Rubio com a homenatge als professionals del periodisme (especialment, al ja desaparegut Xavier Pedrol) i de record a l'ensurt que van patir molts tarragonins.

El programa es podrà escoltar també dimarts 12 de juny a partir de les 10 del matí. I a www.tarragonaradio.cat


Enllaços: