dilluns, 28 de gener del 2013

L'ajuntament de Cambrils tanca les ràdio i televisió públiques

La setmana passada l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, va anunciar el tancament dels mitjans públics municipals: l'emissora de ràdio "Ràdio Cambrils" i el canal de TDT "TDCamp-Televisió de Cambrils". La decissió es va prendre degut al cost que suposa tenir aquests mitjans en funcionament en una època de retallades. De fet, l'emissora de ràdio va deixar d'emetre el passat divendres, després de prop de 30 anys a les ones cambrilenques. El canal de televisió es tancarà durant els propers dies. Aquest tancament ha suposat, a més, que els 9 treballados de l'ens encarregat de produïr les programacions de la ràdio i televisió de Cambrils hagin estat acomiadats.

A continuació adjuntem la notícia que va aparèixer el dia 23 passat al digital "Tarragona21":

L’Ajuntament de Cambrils tancarà finalment la televisió i la ràdio públiques locals després de força temps vivint amb rumors sobre el futur d’aquesta televisió. L’alcaldesa, Mercè Dalmau, ha pres finalment la decisió conjuntament amb l’equip de govern. El tancament es produirà aquest mateix mes, per la qual cosa ja no caldrà fer efectives les nòmines del mes següent. La televisió podria tancar el dia 30, i la ràdio, aquesta mateixa setmana.

Nou seran les persones acomiadades. La caiguda de la Televisió de Cambrils arrossega una emissora municipal històrica, Ràdio Cambrils, que va ser creada als anys 80 del segle passat.

Cambrils es quedarà en breu sense cinema, ràdio i televisió. Els motius són purament econòmics. L’alcaldessa ha argumentat en roda de premsa que s’ha intentat tot per mantenir els dos mitjans, però que finalment “no ha estat possible”. Com a darrer intent, l’Ajuntament ha anat a trucar a la porta del consorci titular de l’emissora de televisió, integrat pel Consell Comarcal i quatre ajuntaments -el de Cambrils i els de Mont-roig, Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant i la Selva-, però no ha volgut fer-se càrrec de la situació.

Impagaments a la Seguretat Social i a l’agència Tributària, i factures pendents a proveïdors, van engrossir el deute de l’entitat fins als 210.000 euros, uns números vermells que van sortir a la llum arran una auditoria externa encarregada per l’Ajuntament. Després de l’aportació feta l’any passat, ara encara resten per pagar uns 140.000 euros. Les instal·lacions es tancaran i encara no se sap quin ús se’ls donarà. Dalmau reconeix que a curt termini és inviable que la ràdio i la televisió tornin a funcionar.

Davant la fi de la televisió també hi haurà la dissolució del consorci, creat l’any 2009. L’alcaldessa atribueix bona part del problema al fet que en el seu moment no es va lluitar perquè la televisió fos d’àmbit comarcal. “El problema ve d’abans, ja estava mal fet des del començament, i ara difícilment té solució, TD Camp havia de ser una televisió comarcal, però va acabar sent local, i ara els ajuntaments, amb la situació de crisi, no volen acceptar despeses addicionals”, argumenta l’alcaldessa.

Aquesta ha estat la decisió que ha pres finalment el govern de Cambrils (CiU, PP i PLIC) després de diversos plans de reestructuració i importants aportacions de diners. En el darrer exercici es van haver d’aportar 450.000 euros.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada